E-Cooler on ensimmäinen erityisesti energiavarastointiratkaisuihin kehitetty jäähdytyslaitteisto, joka korvaa teknisiin tiloihin tarkoitetut jäähdytyslaitteet, jotka tähän asti ovat olleet yleisesti käytössä. E-Cooler on yhteensopiva useimpien akkuvalmistajien tuotteiden kanssa, asentaminen on helpompaa sekä kustannustehokkaampaa, ja toiminta optimoitu nimenomaan energiavarastoissa käytettävien akku- ja invertterilaitteistojen jäähdyttämiseen.

E-Coolerin suunnittelussa on otettu erityisesti huomioon, että kylmän ja kuuman ilman osastointi on helppoa. Se palvelee paremmin myös asiakkaita joiden käyttökohteissa energiavaraston akkutekniikka altistuu äärimmäiselle kuormitukselle jolloin jäähdytyslaitteiston teho, sekä toimintavarmuus korostuvat.

– Kun energiavarastosta halutaan suurin hyöty irti, jäähdytys ja sen toiminnallisuus korostuu, kertoo Enico Oy:n CBO Marko Lähteenmäki.

PITKÄAIKAISEN OSAAMISEN TULOS

E-Coolerin on suunnitellut Enico Oy yhteistyökumppaneiden kanssa.

– Laitteen suunnittelussa on hyödynnetty yli 30 vuoden kokemusta hyvinkin monenlaisista ja vaativistakin ilmastointilaiteratkaisuista, Lähteenmäki sanoo.

– Pitkän jäähdytyslaitetekniikan tuotekehityskokemuksen ohelle laitoimme pöydälle jäähdytyslaitteistojen nykyiset energiavarastokäytössä ilmenneet ongelmakohdat ja ne ratkaisut, mitä tällaisessa jäähdytyslaitteessa tulee olla, jotta se olisi tarpeeksi tehokas.

Lopputuloksena on kustannustehokkaampi järjestelmä, jossa ei tarvitse tehdä räätälöintejä itse energiavarastomoduulin rakenteisiin.

E-Cooler on myös kestävä, sillä se kestää hyvin erilaisia ääriolosuhteita. Käytetään sitä sitten vuoristoissa, autiomaassa tai meriolosuhteissa, toimintakyky säilyy ja laitteen huoltotarve pysyy vähäisenä. Tämä varmistaa myös sen, että energiavarasto pysyy toimintakykyisenä.

Jatkossa Enico Oy tulee tekemään normaalia tuotekehitystä kysynnän mukaisesti useammille jäähdytystehoalueille ja ilmamäärille. Yksi jatkosuunnitelma on, että tulevaisuudessa laitteen pystyy asentamaan katon lisäksi myös seinälle.

Lue lisää E-Coolerista täältä.