Enico tuo markkinoille uuden EModule MultiBlock -ratkaisun energian varastointiin laitostason käyttökohteissa

Laitostason sähköntuotannon käyttökohteet muodostavat yhden energian varastoinnin keskeisimmistä liiketoimintasegmenteistä, joka poikkeaa suuresti kaupan ja teollisuuden alojen toiminnasta. Laitostason energiavarastot ovat tyypillisesti laajamittaisia energian varastointijärjestelmiä, joiden kapasiteetti mitataan kymmenissä tai jopa sadoissa megawateissa. Suuret uusiutuvan energian tuotantolaitokset, kuten aurinko- ja tuulipuistot, tuottavat nykyään jo suuren osan yhteiskunnan käyttämästä energiasta. Perinteisestä fossiilisen energian tuotannosta poiketen tuuli- ja aurinkovoimaloiden tuotanto ei ole säädeltävissä kysynnän perusteella, vaan niiden energiantuotanto riippuu päivästä, vuodenajasta ja sääolosuhteista. Koska tämä voi usein olla ristiriidassa hetkellisen energiankulutuksen kanssa tarvitaan väline, joka mahdollistaa tuotetun energian joustavan varastoinnin ja käytön silloin kun kysyntä ylittää uusiutuvan energian tuotannon. Laitostason energiavarastoilla on myös tärkeä rooli sähköverkon toiminnan sujuvoittamisessa, sillä ne tasapainottavat verkon taajuutta ja jännitettä syöttämällä ja ottamalla energiaa verkosta, pitäen energian määrän näin tasapainossa kulutukseen nähden. Älykkään ohjaustekniikan ohella suuret energian varastointijärjestelmät perustuvat ennen kaikkea varastoidun energian määrän optimoimiseen suhteessa käytettyyn pinta-alaan.

 

Enico Emodule Multiblock energy storage solution

Kysy lisää EModule MultiBlock -ratkaisusta:

Marko Lähteenmäki
puh. +358 40 5424374
marko.lahteenmaki@enico.fi

Tutustu myös muihin artikkeleihin

Enico Tiina Karppinen MobileESS

COO, tule meille töihin!

Vahva kasvu vaatii osaavia resursseja. Suorahaussa COO. Tässä haussa kohtaavat Enicon tulevaisuuden tarpeet ja omat vahvuutesi niin, että pääset vaikuttamaan ...
LUE LISÄÄ
Vihreä rakentaminen, älykiinteistöt

Älykäs kiinteistö energiavarastolla!

Esg -vaatimukset ohjaavat rakentamista ja tuleva SRI-mittaristo mittaa kiinteistön älyä. Energiavarastolla vastaat haasteisiin, mutta saat lisäksi säästöä ja uutta ansaintaa.
LUE LISÄÄ
Enico Deloitte Fast 50 -listalla

Enico Deloitten Technology Fast 50 -kasvulistalle!

Enicon kasvuvauhti on huomattu ja meidät on valittu vuoden 2023 Deloitten Technology Fast 50 -listalle. 
LUE LISÄÄ
Scroll to Top