Helsingin kaupunki ohjaa hiilineutraaliin rakentamiseen.

Rakentamisen hiilijalanjäljelle on syntymässä raja-arvot, jotka ohjaavat kohti hiilineutraalia rakentamista.

 

Huomasin rakennustarkastusyhdistyksen sivuilta mielenkiintoisen artikkelin vähähiilisestä rakentamisesta Helsingissä. Hiilineutraalius on hyvä ja tavoiteltava asia, mutta tähän asti sen on ajateltu koskevan enemmän rakennuksen elinkaarta, jossa suurimmat ilmastopäästöt syntyvät energian kulutuksesta ja tarkemmin lämmityksestä. Nyt halutaan konkreettisia ilmastoitoimia jo aiemmassa vaiheessa ja rakentamisaikaisten päästöjen merkitys on korostumassa.

 

Tavoitteena hiilineutraali rakentaminen

 

Koska päästöjä pitää saada alas juuri nyt, rakentamisaikaista hiilipiikkiä täytyy pienentää. Yksi ohjaava työkalu tulee olemaan talon rakentamisessa käytettävä rakentamisen hiilijalanjäljen raja-arvo, jota koskeva kansallinen lainsäädäntö on parhaillaan valmisteilla. Hiilijalanjäljessä rakennusten elinkaarisille hiilipäästöille tullaan määrittämään maksimitaso, jota ei saa ylittää. Keinot sen saavuttamiseksi jäävät toimijoiden itsensä harkintaan muun sääntelyn rajoissa.

 

Miten rakentamisaikainen hiilipiikki saadaan kuriin?

 

Rakennusaikainen kiinteistöjen lämmittäminen ja erilaiset työkoneet tarvitsevat paljon energiaa ja toistaiseksi energian lähteenä käytetään pitkälti fossiilikäyttöisiä dieselaggregaatteja. Mitä jos nämä aggregaatit korvattaisiin puhdasta energiaa hyödyntävällä siirrettävällä sähköenergiavarastolla? Energian varastointijärjestelmän tuottama hiilijalanjälki on jopa 10 kertaa pienempi kuin dieselaggregaatti vastaavassa käytössä.

Ratkaisu lisää myös työviihtyvyyttä, kun työmaalla päästään äänettömän sekä päästöttömään ympäristöön. Sähkön laatu paranee ja sama ratkaisu mahdollistaa työkoneiden lataamisen lisäksi myös henkilöstön sähköautojen latauksen. 

 

Kiinnostaisiko ekologisempi ratkaisu, joka tuo myös säästöjä?

 

Päästöttömyyden ja pienemmän hiilijalanjäljen lisäksi energiavarastolla toteutetun vara- ja apuenergian jakelun sähköenergian kustannukset ovat jopa 5–6 kertaa pienemmät kuin dieselaggregaatilla tuotetun sähkön. Enicon MobileESS on ainutlaatuinen siirrettävä, plug-in -ratkaisu, joka on suunniteltu rakennustyömaakäyttöön. Sähköenergiavaraston edut ovat mittavat verrattuna diesel generaattoriin – merkittävästi pienemmän hiilijalanjäljen ja energiakustannusten lisäksi, huoltokustannukset ovat pienemmät ja käytettävyysaste korkeampi, siirrettävä sähköenergiavarasto on käyttöönotettu helposti ja nopeasti tunnissa.

Aki Puolakka Enico

Ota yhteyttä, kerron mielelläni lisää:

Aki Puolakka, Head of Sales
+358 44 527 1235


Tai lataa esite:
Enico energiavarasto MobileESS esitekuvake

Tutustu myös muihin artikkeleihin

Enico tiimi sähkö messuilla

Olisitko osaaja tiimiimme?

Etsimme jatkuvasti uusia huipputyyppejä mahdollistamaan kasvuamme.
LUE LISÄÄ
Enico toimitusjohtaja Marko Lähteenmäki

Akkuteknologiasta kokonaisturvallisuuteen!

Hankinnoissa on ymmärrettävä kokonaisuus ja käyttötarkoitus. Tämä vaatii keskustelun nostamista akkuteknologioista kokonaisturvallisuuteen.
LUE LISÄÄ
Enico Juha Pihlajaniemi

Juha Pihlajaniemi vahvistamaan myyntiä

Enico sai odotettua vahvistusta myyntiin, kun Juha Pihlajaniemi aloitti myynnin ja tuotehallinnan tuessa.
LUE LISÄÄ
Scroll to Top