Laki vaatii aurinkopaneelit katoille 2026, energiavarastoilla iso rooli.

Lainsäädännöllä liikekiinteistöjen katoille aurinkopaneelit 2026 alkaen. 

-Viisas huomioi heti myös energian varastoinnin.

 

 

EUssa ajetaan nopealla aikataululla uutta legistaatiota julkisten ja liikekiinteistöjen aurinkovoiman käyttöön. Tämä tulee kasvattamaan myös energian varastoimisen tarpeita.

 

“Aurinkoenergialla on iso rooli EU:n RepowerEU suunnitelmassa, jonka taustalla on tulla riippumattomaksi Venäjän fossiilisista polttoaineista. Aurinkoenergialla on mahdollisuus tulla jopa suurimmaksi energian lähteeksi teollisuuden ja kotitalouksien käyttöön,” kertoo Enicon toimitusjohtaja Marko Lähteenmäki lakiesityksen sisällöstä.

 

Uuden lainsäädännön myötä kaikki uudet yli 250m2 kattopinta-alat pitää täyttää aurinkopaneeleilla jo vuodesta 2026 alkaen. Myöskään vanhemmat kiinteistöt eivät välty uudelta säädökseltä vaan se koskee myös jo olemassa olevia kiinteistöjä vuodesta 2027 alkaen.

 

“On arvioita, että Suomeen kaavaillaan jopa 8 GW aurinkovoimakapasiteettia vuoden 2029 aikana, jota tämä lainsäädäntö tukisi ja vauhdittaisi myös tätä suunnitelmaa. Näillä linjauksilla tulee olemaan valtava vaikutus energiavarastojärjestelmille ja myös EU:n lakiesitys kannustaa energiavarastoratkaisuiden hankintaan. Sen lisäksi, että aurinkoenergiaa pitää pystyä varastoimaan sateisia päiviä varten, tarvitaan energiavarastoja tukemaan verkkoa esimerkiksi kulutushuipuissa,” jatkaa Lähteenmäki.

 

Enico toimitusjohtaja Marko

 

“Energiavarastolla on useita eri käyttökohteita ja viisautta on heti alkuvaiheessa kartoittaa mahdollisuus liittyä energiavarastolla myös reservimarkkinaan. Tällöin investoinnille saa heti tuottoa. Meidän Enicon energiavarastointiratkaisut ovat heti käyttövalmiita liittymään Fingridin reservimarkkinaan meidän oman EMS-palvelun kautta. Kannustankin ottamaan yhteyttä jo heti aurinkopaneeleja suunnitellessa, että itse aurinkovoimalasta saa kaiken optimaalisesti irti, mutta lisäksi voimme mahdollistaa uutta ansaintaa, kannustaa Lähteenmäki.

 

Lue lisää:

https://www.europarl.europa.eu/legislative-train/carriage/eu-solar-strategy/report?sid=7801

Tutustu myös muihin artikkeleihin

Enico tiimi sähkö messuilla

Olisitko osaaja tiimiimme?

Etsimme jatkuvasti uusia huipputyyppejä mahdollistamaan kasvuamme.
LUE LISÄÄ
Enico toimitusjohtaja Marko Lähteenmäki

Akkuteknologiasta kokonaisturvallisuuteen!

Hankinnoissa on ymmärrettävä kokonaisuus ja käyttötarkoitus. Tämä vaatii keskustelun nostamista akkuteknologioista kokonaisturvallisuuteen.
LUE LISÄÄ
Enico Juha Pihlajaniemi

Juha Pihlajaniemi vahvistamaan myyntiä

Enico sai odotettua vahvistusta myyntiin, kun Juha Pihlajaniemi aloitti myynnin ja tuotehallinnan tuessa.
LUE LISÄÄ
Scroll to Top