Tulevaisuuden energian varastointiratkaisuja kehittämässä EU-rahoituksen turvin

Enico Oy toimittaa energian varastointijärjestelmiä avaimet käteen -periaatteella. Vuoden 2019 kesällä yritys käynnisti BESS-kehitysprojektin, jonka tarkoituksena on kehittää skaalautuva ja modulaarinen energian varastointiratkaisu. BESS (Battery Energy Storage System) on akkupohjainen järjestelmä, joka varastoi ja vapauttaa sähköenergiaa joustavasti. Järjestelmä mahdollistaa uusiutuvan energian täyden ja tehokkaan hyödyntämisen, joka olisi muuten mahdotonta päivittäisestä ja kausittaisesta vaihtelusta johtuen.

 

ENERGIAN VARASTOINTIJÄRJESTELMIÄ AVAIMET KÄTEEN -PALVELUNA

 

Enico toimittaa energian varastointijärjestelmiä avaimet käteen -palveluna sisältäen asennuksen, käyttöönoton ja (järjestelmän) käyttökoulutuksen.

 

– Päätavoitteemme on toimittaa energian varastointiratkaisuja täydellisinä järjestelminä, jotka ovat välittömästi valmiina asiakkaan käyttöön, sanoo Enico Oy:n toimitusjohtaja Anssi Seilo.

 

Energiavarastot valmistetaan tilaustyönä jokaisen asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin, mukaan lukien järjestelmän visuaalisen muokkaamisen.

 

Enico tarjoaa kattavia tuotanto-, valmistus- ja projektipalveluita teollisuuden asiakkaiden tarpeisiin. Mahdollisiin asiakkaisiin lukeutuvat ostoskeskukset, kiinteistöyhtiöt ja teolliset laitokset (käyttäjäpuoli, l. behind-the-meter), joiden energian tarve vaihtelee päivittäin, sekä voimalaitokset ja sähköverkkoyhtiöt (tuottajapuoli, l. front-of-the-meter), joissa energiavarastoja käytetään tukemaan omia verkkoja ja mahdollistamaan eri energiaresurssien tehokasta hyödyntämistä.

 

– Ratkaisumme tarjoaa merkittäviä säästöjä asiakkaillemme, koska energian varastointijärjestelmää voidaan käyttää tasaamaan kulutushuippuja. Tämä puolestaan tarkoittaa pienempiä kuukausittaisia perusmaksuja, jotka perustuvat 12 kuukauden ajanjakson huipputehoon. Järjestelmä mahdollistaa myös loistehon kompensoinnin ilman erillistä kompensointijärjestelmää, Seilo sanoo.

 

 NOPEAT JA LUOTETTAVAT TOIMITUKSET

 

Enicon liiketoiminnan kulmakiviä ovat innovatiiviset ja kustannustehokkaat tuotteet ja kattava palveluvalikoima.

 

– Yksi oleellisimmista BESS-kehitysprojektin tavoitteista on yksiköihin varastoidun energian määrän optimointi käytettävyydestä tinkimättä. Ratkaisujemme ansiosta Enico on erinomainen yhteistyökumppani energian varastointimarkkinoiden keskeisille teknologiatoimittajille, Seilo sanoo.

 

– Kehitysprojektimme avulla voimme optimoida tuotteidemme valmistusprosessin, näin parantaen luotettavuutta ja toimitusnopeuttamme. Tulevien vuosien tavoitteemme on kasvattaa tuotantokapasiteettia yli kahteen sataan energian varastointiyksikköön vuodessa. Pyrimme myös takaamaan markkinoiden nopeimman toimitusajan projekteillemme; voimme toimittaa kattavatkin projektit vain muutaman kuukauden kuluessa, Seilo toteaa. Asiakkaiden kannalta tämä tarkoittaa sitä, että he näkevät sijoituksensa hyödyt mahdollisimman pian.

 

Enico Oy:lle on myönnetty rahoitusta tuotekehitykseen Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 – Suomen rakennerahasto-ohjelmasta.

 

Tutustu myös muihin artikkeleihin

Sähkö, valo, tele & av -messut Jyväskylän Paviljongissa 7.-9.9.2022

7.–9.9.2022 Sähköä ja valoa

Pohjoismaiden suurin sähköalan messutapahtuma, Jyväskylässä järjestettävä Sähkö Valo Tele Av on siirretty syyskuulle. Messut järjestetään 7.–9.9.2022.   Joka toinen vuosi …

LUE LISÄÄ
Meet us at Teknologia22 fair at Messukeskus in Helsinki on 3rd to 5th of May 2022

3.–5.5.2022 Teknologia 22 Tapahtuma

Pohjoismaiden johtava teknologiatapahtuma   Teknologia on ammattilaisten kohtaamispaikka, jossa tuoreimmat innovaatiot ja uudet tuotteet ovat nähtävillä saman katon alla. Messut …

LUE LISÄÄ
Enico Emodule Multiblock energy storage solution

Enico tuo markkinoille uuden EModule MultiBlock -ratkaisun energian varastointiin laitostason käyttökohteissa

Laitostason sähköntuotannon käyttökohteet muodostavat yhden energian varastoinnin keskeisimmistä liiketoimintasegmenteistä, joka poikkeaa suuresti kaupan ja teollisuuden alojen toiminnasta. Laitostason energiavarastot ovat …

LUE LISÄÄ
Scroll to Top