Turvallinen ja luotettava Enico BESS

Turvallista ja pohjoismaiset olot kestävää energiavarastointia

 

Enicon rakentamissa energiavarastoissa turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota ja lähtökohtana on ollut koko ajan  Lähes 100% toimintavarmuus, joka voidaan luvata rankkoihin pohjoismaisiin oloihin. Tämä asettaa energiavarastolle ihan oman vaatimustason, kun kovan pakkasen ja lämmön vaihteluiden (-35…+40 C°) lisäksi on kestettävä myös vesisadetta ja kosteutta. 

 

“Energiavarastojen kokonaisvalmistusprosessi on mietitty alusta asti turvallisuusvaatimukset huomioiden. Kumppaneiden rooli on tässä myös erittäin tärkeä. Akkumme ovat länsimaista tuotantoa KORE Powerilta. Heidän litiumakut on suunniteltu juuri enegianvarastointisegmenttiin ja teemme heidän kanssaan jatkuvaa kehittämistä. Itse tuotannossa tekeminen lähtee metallisesta rungosta, jonka on kestettävä pakkasta, kuumaa ja vettä. Rungon korroosioluokka on C3/C4, minkä ansiosta energiavarastomme on mahdollista asentaa ulos rankkoihin olosuhteisiin,” kertoo Operations Engineer Ville Juhola Enico Oy:sta.

 

Tiivis ja kestävä runko mahdollistaa sen, että lämmitys- ja jäähdytyslaitteiston ansiosta energiavaraston sisällä on jatkuvasti optimaaliset olosuhteet noin +20 C°. Kestävyyden ja luotettavuuden lisäksi turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

 

“Varsinkin messuilla yksi yleisin kysymys on ollut, mitä tapahtuu jos syttyy tulipalo. Kaikissa energiavarastoissamme on Salgromin integroitu, SALGROM-X AEROSOLISAMMUTUSJÄRJESTELMÄ, joka on suunniteltu juuri akkuja ajatellen. Lisäksi hälytyslaitteisto sammuttaa virrat hälytyksen lauetessa. Energiavarasto on myös itsessään paloeristetty ja painetasattu, jolloin pelkoa tulen leviämisestä esimerkiksi viereisiin rakennuksiin ei ole. Lisäksi energiavaraston sijoittaminen ulkotiloihin lisää paloturvallisuutta ja mahdollistaa palokunnan pääsyn helposti paikalle. Palokuntaa varten energiavaraston rungossa on vielä erillinen paineenpurkausluukku, jota kautta palokunta voi jäähdyttää energiavarastoa turvallisesti,” jatkaa Juhola.

 

“Yksi turvallisuutta lisäävä tekijä on, että olemme kiinnittäneet paljon huomiota siihen keiden kanssa kumppanoidumme. Suosimme toimijoita joilla on osaamista myös Suomessa. Näin voimme varmistaa, että meillä on suora yhteyshenkilö myös Suomessa, varaosia löytyy tarvittaessa nopeasti ja huoltoyhteistyö toimii. Tämä on iso etu myös asiakkaillemme,” päättää Juhola.

 

Enicon energiavarastot sijoitetaan ulos ja ne kestävät käytössä pohjoismaiset olot, aina kesähelteistä, syyssateisiin ja paukkupakkasiin.

Enicon energiavarastot kestävät ulkona kuuma ja pakkasta.

Tutustu myös muihin artikkeleihin

Enico Juha Pihlajaniemi

Juha Pihlajaniemi vahvistamaan myyntiä

Enico sai odotettua vahvistusta myyntiin, kun Juha Pihlajaniemi aloitti myynnin ja tuotehallinnan tuessa.
LUE LISÄÄ
Enico projektikoordinaattori Nasim

Nasim on Enicon uusi projektikoordinaattori

Nasim Shamlou-Juhola on aloittanut Enicon uutena projektikoordinaattorina.
LUE LISÄÄ
Enico BESS

Laki vaatii aurinkopaneelit katoille 2026, energiavarastoilla iso rooli.

Lainsäädäntö vaatii lliikekiinteistöjen katoille aurinkopaneelit vuodesta 2026 alkaen. Huomio myös energian varastointi.
LUE LISÄÄ
Scroll to Top