Enico on saanut EU-rahoitusta oman EMS-palvelun kehittämiseen.

Enicon EMS -kehityshanke tuo lisäarvoa asiakkaille

Energiavarastolla voidaan käydä reservimarkkinakauppaa, kun Enicon EMS -palvelulla energiavarastot voidaan kytkeä reservimarkkinaan

Energiavarasto (BESS) on jo itsessään ekoteko, mutta EMS-palvelumme avulla voidaan mahdollistaa lisäansainta reservimarkkinasta. Palvelun kehittämiseen on saatu EU-rahoitusta ja sitä on testattu yhdessä muun muassa Fingridin kanssa. Ylpeänä voimme todeta, että kyseessä on käyttövalmis ja luotettava, Fingrid hyväksytty -ratkaisu.

 

 

EMS järjestelmä mahdollistaa automaattisen kaupankäynnin

Enicon EMS-palvelu on käytettävissä osana energiavarastojamme ja sen avulla voit käydä reservimarkkinakauppaa Suomessa. EMS järjestelmä tekee automaattisesti tarjoukset Fingridille ja muodostaa tämän jälkeen vuorokausikohtaisen ajo-ohjelman BESS:lle hyväksyttyjen tarjousten mukaisesti. Näin hinta muodostuu päivittäisen tilanteen mukaan.

 

 

Ajomoodit

* FCR-N
* FCR-D+-
* FFR (kesällä)
* SPOT

 

Sopimus reservimarkkinakaupankäynnistä tehdään Enicon ja asiakkaan välillä. Näin meillä Enicolla on valmiudet käydä tekniset keskustelut ja aloittaa kaupankäynti puolestasi. Huolehdimme koko prosessista asiakkaan puolesta -avaimet käteen palveluna.

 

EMS -palvelu esiteltiin suurelle yleisölle helmikuussa 2024 Jyväskylässä pidettävillä Sähkö -messuilla.

 

 

Lataa esite:

enico_EMS_flyerWEB

 

EU-rahoitus logo
Scroll to Top